Over ons

Patisserie Bossu creëert en serveert kwaliteitsproducten. Met passie voor het vak en met oog voor het kleinste detail. Van fijn gebak en pralines tot brood en brioches, geproefd en meer dan goedgekeurd door kenners wereldwijd.

Sinds 1999

Sam Bossu kent de kneepjes van het vak. Hij pikte ze op tijdens zijn opleiding in Ter Groene Poorte in Brugge en verfijnde ze in het atelier van een reeks prestigieuze patissiers.

In 1999 streken Sam en zijn vrouw Sabrina neer in het Oost-Vlaamse Nazareth om er hun eigen zaak te openen: Patisserie Bossu.

 

Onze passie

Patisserie Bossu creëert en serveert kwaliteitsproducten. Exclusieve creaties met de smaak van pure passie, in huis gemaakt volgens de regels van de kunst. Sam volgt de tendensen in het vak op de voet en vervolmaakt zijn kennis en kunde via stages in Frankrijk. Zo streven we elke dag opnieuw naar een superieur resultaat op het vlak van smaak, textuur en originaliteit. De tevredenheid van onze klanten is de kers op de taart.

 

Uw garantie

Om de kwaliteit van onze producten te garanderen, sluiten we unieke samenwerkingsverbanden. Zo zijn we geprivilegieerd partner van Valhrona chocolade en is Sam Bossu sinds 2007 lid van 'Créateurs de Desserts', een groepering van zelfstandige, gemotiveerde ambachtslui die het beroep van brood- en banketbakker op een creatieve manier willen promoten.

Patisserie BOSSU behaalde het SMILEY certificaat
Een zelfklevende smiley  van het FAVV(Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) toont aan dat het bedrijf of zaak een KWALITEITSVOL systeem hanteert naar hygiene, veiligheid, temperatuur, …

 

P.S. Onze visie en passie leiden niet alleen tot tevreden klanten maar ook tot waardering in de sector: op 15 november 2013 werd Patisserie Bossu genomineerd door de culinaire gids Gault&Millau. Voor ons een bevestiging én een extra motivatie om onze klanten te blijven verrassen met producten van de bovenste plank.